Gränsö Slott
Nyheter & Kalender

Kalender, Live på Gränsö, Nyheter / 6 oktober 2024

Hav och Eld, konsert på slottet 27 okt – nytt datum!

Ett urval av romanser, sånger och operaarior framförs, inspirerade av hösten och Gränsös fantastiska natur. Musik som på olika sätt uttrycker de starka känslorna för naturen, i synnerhet havet och skogen, och kärleken. Du kommer att få höra musik av bland andra Gösta Nystroem, Hilding Hallnäs och Henry Purcell. Även några eldiga och folkkära operaörhängen, operett- och musikaltoner utlovas! Välkommen till en promenad på Gränsö i tonernas värld!


Elin Mossberg

Elin har spenderat alla sina somrar på Gränsö och det här är hennes plats på jorden! Hon är mezzzosopran, utbildad i klassisk sång vid Operahögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Stockholm och vid Kulturamas Operastudio.

Olga Tomilina, pianist, är född och uppvuxen i Lettland och flyttade till Sverige i samband med språk- och musikstudier vid bl.a. Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Mälardalens Universitet. Hon är även utbildad operarepetitör vid magisterutbildningen på SKH-Opera (f.d. Operahögskolan i Stockholm).

Förutom sin specialitet inom opera, brinner hon för kammarmusiken och är en ofta anlitad pianist vid dessa sammanhang.

Elin och Olga fick sommaren 2024 ett stipendium av Kungliga Musikaliska Akademin genom Dorothy Irvings minnesfond för att djupdyka i Lied/-romansrepertoaren. Där fick de mästarhandledning av bland annat den legendariske finske barytonen Jorma Hynninen och Kristian Attila, konstnärlig ledare för Savonlinna Music Academy.

Konserten arrangeras av  föreningen Musik på Gränsö slott

Söndag 27 oktober kl.15
Gränsö slotts festvåning.
Entré 170:- (medlem), 220:- (ej medlem).
Studerande 100:-, ungdom under 18 år fri entré.
Biljetter vid entrén alt. förboka via mail: info@granso.se
I pausen serveras dryck.

Gränsö Slott
Ostkustens Pärla

Läs mer
Gränsö Slott Västervik